Meklēt šajā emuārā

Translate

svētdiena, 2018. gada 19. augusts

Augi vīrietībai

Augi vīrietībai

Nemaz nevajag steigties uz aptieku un jautāt pēc viagras – tepat, Latvijas dabā vai dārzā, atrodami augi, kuri stiprina vīrietību. Un pat vēl vairāk – savu uzdevumu veic gan saudzīgāk, gan plašāk – uzlabojot vīriešu veselību.

Ārstniecības lupstājs (Levisticum officinale)
Jau kopš sendienām gandrīz katrā Latvijas lauku sētā aug lupstājs. To mēdz lietot kā selerijai līdzīgu garšvielu buljonos, uz sviestmaizēm, taču tā ārstnieciskā vērtība ir lielāka. Urīndzenošs, tūsku mazinošs, žultsdzenošs, vēdera uzpūšanos un spazmas mazinošs. Ārīgi lietojams brūču apmazgāšanai, kakla un mutes skalošanai.
Lupstājs veicina asinsriti iegurņa orgānos, tāpēc tā tēju sievietes dzer pret sāpīgām mēnešreizēm, bet vīriešiem labāka dzimumorgānu apasiņošana veicina potenci. Lupstāju neiesaka grūtniecēm – strauja asinsrites uzlabošanās iegurnī var veicināt abortu.
To, ka lupstāju galvenokārt lieto vīriešu mīlas lietu uzlabošanai, liecina tā nosaukumi daudzās valodās, kas atvasināti no vārda mīlēt. Piemēram, vāciskais Liebstöckel burtiskā tulkojumā nozīmē – mīlas duncis.

Lielā nātre (Urtica dioica)
Piestā sagrūstas nātru sēklas ar medu un sarkanvīnu pastiprina spermatozoīdu veidošanos un dzimumtieksmi. Šāds pats efekts ir jaunajām nātrītēm, ja tās ēd kopā ar lociņiem un olām.
Tējās kopā ar citiem augiem lielo nātri izmanto kā erekciju pastiprinošu līdzekli, kā arī pie vīriešu neauglības, impotences, spermatorejas, biežām pollūcijām, akūta un hroniska prostatīta, prostatas adenomas un virsnieru dziedzeru nepietiekamības.
Lielā nātre ir asinis attīroša, aknu darbību veicinoša un organismu stiprinoša, tāpēc arī netiešā veidā veicina vīriešu veselību un vitalitāti.

Ārstniecības melisa (Melissa officinalis)
Citronmelisa ir lielisks augs visu vecumu vīriešiem. Jauniešiem tā nomierina pārāk lielo „gribuli”, kas reizēm paralizē loģisko domāšanu, savukārt vecākiem vīriem un stresu nomāktiem vidēja gadagājuma vīriešiem melisa aizskalo to uztraukumu, kas mēdz paralizēt „gribuli”.
Citronmelisa ir garda, omulīgu mieru un mājīgumu veicinoša tēja, tās svaigās lapiņas var lietot saldējumu un citu ēdienu greznošanai.

Kalmes (Acorus calamus)
Kalmju sakneņu košļāšana nodrošina svaigu elpu, un reizēm mīlas lietās tas jau ir būtiski. Kalmes uzlabo garastāvokli, libido un darbojas stimulējoši. Senajā Indijā un Ēģiptē kalmes par afrodiziaku atzina jau pirms 2500 gadiem. Dzimumtieksmes stimulēšanai iesaka 20 gramu kalmju sakneņu vārīt puslitrā ūdens, tad atdzesēt un dienas laikā izdzert. Var arī tējkaroti maltu kaltētu kalmju sakņu pulveri izšķīdināt glāzē sulas. Kalmes lieto ne tikai kā stimulantu un potences uzlabotāju, bet arī kā mutes skalojamo, pretsāpju līdzekli, atjaunojošu toniku un palīglīdzekli pret astmu un bronhītu, bet arī atmiņas uzlabošanai vai vienkārši prieka pēc. 
Kalmes neiesaka bez pārtraukuma lietot ilgāk par vienu mēnesi. Uzmanību, nelietojiet kalmes kopā ar zālēm – MAO inhibitoriem (šajā zāļu grupā ietilps daļa no antidepresantiem).

Parastā kļava (Acer platanoides)
Tautas medicīnā iecienīts augs. Ārstnieciskiem nolūkiem izmanto gan no stumbra tecinātu kļavu sulu, gan jaunās lapiņas. Sulu lieto kā vispārspēcinošu, garastāvokli uzlabojošu un tonizējošu dzērienu. Uzlējumus, novārījumus no jaunajām lapiņām lieto kā tonizējošu līdzekli, ar urīndzenošām, žultsdzenošām un pretiekaisuma īpašībām. 
Vācieši kļavu uzskata par vīriešu koku un, kad tikko sāk plaukt jaunās lapiņas, noplūcot tās, pārbauda, vai lapas pamatnē parādās balta piensula. Ja parādās, tātad šī kļava ir ārstnieciska, kas uzlabo un pat pastiprina vīriešu potenci. No kļavas jaunajām lapiņām gatavo tonizējošu mīlas dzērienu.

Kļavlapu tēja
1 ēdamkaroti sasmalcinātu svaigi saplūktu kļavu lapu pārlej ar 1 glāzi karsta ūdens, ļaujiet nostāvēties, tad nokāš. Dzer aukstu pa ceturtdaļglāzei četras reizes dienā.

Uzlējums
2 ēdamkarotes sīki sasmalcinātu svaigu kļavu lapu ieber traukā, pārlej ar 100 g degvīna, trauku aizvāko un liek uz nedēļu nostāvēties. Gatavu lieto pa 5–10 pilieniem četras reizes dienā.

Sula no jaunajām lapiņām
Ārstniecisko dzīvības eliksīru var iegūt ne tikai tecinot, bet arī no koka jaunajām lapiņām. Šāda sula ir brīnišķīgs vitamīnu avots. Tā stiprina organismu un ir labs palīgs tiem, kam sāp mugura, ir slimas nieres vai traucēta vielmaiņa. Jaunās lapiņas var pievienot salātiem.

Zeltsakne jeb rozā rodiola (Rhodiola rosea)
Šis ir viens no izciliem augiem – adaptogēniem un imunitātes nostiprinātājiem, kas audzējams dārzā arī Latvijā. Zeltsakne nebojā miegu, neveido pieradumus, bet sniedz mundrumu un uzlabo fizisko un garīgo izturību. Šis augs palīdz organismam tikt galā ar stresu un lieliski tonizē, palīdz ātrāk adaptēties dažādiem nelabvēlīgiem apstākļiem. Šīs zeltsaknes īpašības noder ne tikai specifiski seksuālo spēju uzlabošanai, bet darbojas kā vispārstiprinošas un tonizējošas zāles gan vīriešiem, gan sievietēm, kas normalizē vielmaiņu. Auga preparāti var būt palīdzēt parādīt labāko sniegumu atbildīgās sapulcēs, eksāmenos, sportistiem un cilvēkiem, kas pārcietuši smagas slimības, operācijas.

Tinktūru no 3–4 gadus veciem augu svaigām saknēm var pagatavot pats. 50 gramu sakņu aplej ar puslitru degvīna, noliek siltā vietā, lai ievelkas. Lieto pa 10 pilieniem trīs reizes dienā.

Zeltsaknes tēja
1 tējk. saknes aplej ar 1 litru ūdens, vāra 7–10 min, nostādina 20–30 min. Lieto 2 – 3 glāzes dienā, saldinot ar cukuru vai medu.
Latvijā nopērkama arī zeltsakne medū.
Rozā rodiolu neiesaka lietot cilvēkiem ar izteikti paaugstinātu uzbudināmību.
Līdzīgi kā rodiola darbojas arī citi adaptogēni, piemēram, žeņšeņs, eleutorokoks.

Tīruma naudulis (Thlaspi arvense)
Lapu uzlējumu vai lapu pulveri tautas medicīnā iesaka lietot dzimumfunkciju stiprināšanai gan vīriešiem, gan sievietēm. Lieto arī menstruālā cikla regulēšanai. Nauduli nav ieteicams lietot grūtniecības laikā.
Naudulis ir ne vien antibakteriāls un atkrēpošanu veicinošs augs, bet arī pastiprina sviedru un urīna izdalīšanos. Ja ar nauduli cerēts uzlabot potenci un spermatozoīdu aktivitāti, pirmajā vakarā rezultātu gaidīt ir pāragri – varēs vien vērot urīndzenošās īpašības. Cits dzīvesprieks un uzlabotas vīrišķās spējas parādās vien pēc pāris mēnešu lietošanas.
Kaltētu nauduļa lapu pulveri lieto divas nedēļas trīs reizes dienā pa naža galam, lai uzlabotu dzimumspējas.

Pārtika
Arī ikdienā lietojamā pārtika var veicināt vai samazināt vīrietību. Pētījumi pierādījuši, ka veģetāriešiem ir vidēji par 20 % zemāka dzimumaktivitāte.
Savukārt antioksidantiem bagāta pārtika uzlabo vispārējo veselības stāvokli, samazina oksidatīvo stresu un ļauj atgriezties īsti veselīgam vīrišķīgam dzīvespriekam. Mellenes, upenes, zemenes, arī pētersīļi, sīpoli un ķiploki labi stiprina vīrietību. Tomēr pārlieka aizraušanās ar ķiplokiem tieši pirms romantiska vakara diez vai ieteicama.
Ir arī ēdieni – afrodiziaki, kas rosina romantisku noskaņojumu. Zinātāji stāsta, ka šajā ziņā nepārspējams esot lavandas saldējums.

Lavandas saldējums
Tev būs nepieciešams:
Puslitrs saldā krējuma (35%)
5 lielu olu dzeltenumi
4 ēdamkarotes medus
2 tējkarotes lavandas ziedu

Pusi no saldā krējuma maisot uzvāra kopā ar lavandas ziediem, ļauj stundu ievilkties. Vēl siltā iemaisa medu. Nokāš un liek ledusskapī atdzist. Sakuļ kopā ar otru saldā krējuma daļu un noliek vēsumā. Stingrās putās sakuļ olu dzeltenumus. Uzmanīgi iecilājot, samaisa putukrējumu un sakultos olas dzeltenumus, liek saldētavā uz vairākām stundām.

Anda Leiškalne

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Zirnekļu tīkli

Tautas medicīna par un pret Zirnekļtīklu noslēpumi Zirnekļus tautas medicīnā izmanto kopš aizvēsturiskiem laikiem. Dažām metodēm ir sav...